Hier vindt u de planten die van nature in Nederland voorkomen. Deze planten worden vaak gebruikt voor het aanplanten van bossen, houtwallen en als tuinafscheiding. De beste planttijd is van november tot en met april.
 
Deze planten worden geleverd met blote wortel, dit scheelt een flink stuk in de kosten, tegenover planten met kluit of in een pot.
 
Men dient er wel rekening mee te houden dat planten met blote wortel niet te lang boven de grond mogen liggen, om uitdroging te voorkomen. Plant daarom het bosplantsoen direct na aankoop. Lukt dit niet direct? Leg dan de gekochte planten in een kuil en bedek de wortels met aarde.
 
Tuincentrum Rasberg heeft van november tot april diverse soorten op voorraad. Grotere partijen boven de 1000 stuks kunt u al vroeger bestellen en reserveren. Wij nemen dan contact met u op zodra het bosplantsoen gerooid kan worden.
 

De meest gebruikte soorten voor hagen:

Heesters

Een heester en een struik is eigenlijk hetzelfde. Het is een houtige plant die zich onmiddellijk boven of al onder de grond vertakt in meerdere takken. Er wordt dus geen stam gevormd zoals bij een boom.

Er zijn bij Tuincentrum Rasberg vele soorten heesters verkrijgbaar:

  • Klein blijvende soorten
  • Snelgroeiende soorten
  • Bladverliezende soorten
  • Bladhoudende soorten

Het voordeel van de laatstgenoemde is dat deze in de winter hun bladeren niet verliezen, zodat u ook in de winter kunt genieten van het groen in uw tuin.