Thuja plicata Atrovirens

Beter bekend als de reuzenlevensboom. De Thuja plicata atrovirens is een mooie groenblijvende haagconifeer. Hij is winterhard en groeit vrij snel. Daarnaast doet de Thuja plicata atrovirens het goed op droge en natte plaatsen in de tuin.
 
Door regelmatig snoeien (liefst 2x per jaar) krijgt men al vrij snel een mooie dichte haag. Dit is de mooiste Thuja voor het maken van een haag. Bovendien heeft hij een frissere kleur als de Thuja Brabant en daarnaast minder zaadvorming als de Thuja excelsa.
 
Tuincentrum Rasberg kan de Thuja leveren in allerlei maten, altijd vanuit eigen kweek uit eigen kwekerij, met een stevige kluit van op de lössgrond.

Photinia fraseri Red Robin

Beter bekend als de glansmispel, is een groenblijvende struik die erg geschikt is om als haag te gebruiken. Het jonge blad kleurt eerst rood, om vervolgens groen te worden. Daarnaast komt er een klein wit bloempje op deze struik.
 
De Photinia fraseri - Red Robin is een snelle groeier en moet daarom twee keer per jaar gesnoeid worden met de (motor)heggenschaar. Op deze manier krijgt u een mooie dichte haag.

De Photinia is bij Tuincentrum Rasberg verkrijgbaar in allerlei maten. Met kluit uit eigen kwekerij of in pot.

Prunus Laurocerasus Rotundifolia

Ook bekend als Laurier of Laurierkers. Dit is een snelgroeiend, grootbladige laurier, die erg geschikt is als haag. Deze laurier groeit namelijk 20 tot 40 centimeter per jaar.
 
Daarbij is hij zowel in de zomer als in de winter mooi groen. De Prunus kan in de zon en in half schaduw staan.
 
Door hem twee keer per jaar te snoeien krijgt u een mooie, strakke en dichte haag. Tuincentrum Rasberg kan de laurier leveren met kluit uit eigen kwekerij of in pot (kleinere maten).

Taxus Baccata-Venijnboom

De Taxus Baccata is een mooie donkergroene haagconifeer, die uitermate geschikt is voor het maken van zowel kleine als grote hagen. Ook is de Taxus in alle vormen te snoeien (bollen, kegels, spiralen enzovoort). Deze haagconifeer is in de zomer én winter groen en kan goed tegen de vorst.
 
Deze haag moet minimaal één keer per jaar gesnoeid worden. Zo rond half augustus is hiervoor de meest geschikte tijd. Wilt u een zeer strakke haag? Snoei de Taxus dan een extra keer in het voorjaar.
 
Let op: Taxussen groeien niet goed op te natte en drassige plaatsen! U kunt dan beter voor een andere conifeer kiezen.
 
Tuincentrum Rasberg, gelegen tussen Valkenburg en Maastricht, kan u taxussen leveren in alle maten, vanaf 20cm tot en met 350cm hoog. De beste planttijd voor de taxus is van oktober tot mei en onze taxussen zijn allen afkomstig uit eigen kwekerij, met een zeer vaste kluit.