Tuincentrum Rasberg

Ons tuincentrum is gelegen aan de rand van Berg en Terblijt, tussen Maastricht en Valkenburg. In onze serre van meer dan 1600m2 vindt u een ruim aanbod van vaste planten, zomerplanten, perkplanten, kuipplanten en alle benodigdheden die u nodig heeft voor uw tuin. Alle planten staan allemaal in container (plastic pot) zodat u ze het hele jaar door kunt planten. Naast de planten kunt u in ons tuincentrum ook terecht voor heesters, coniferen en bomen.
 

Vaste planten

Dit zijn planten die ‘winterhard’ zijn. Ze kunnen dus tegen de vorst en hoeven dus niet elk jaar vervangen te worden. Ze groeien in het voorjaar/zomer en in de winter sterven deze planten weer af, waarna ze het jaar erop weer opkomen.

Houd er rekening mee bij het aanplanten van uw tuin dat vaste planten elk hun eigen bloeiperiode hebben. Door verschillende soorten vaste planten te combineren zorgt u er voor dat elke tijd van het jaar wel iets bloeit in de tuin.

Zomer / Perkplanten

Dit zijn rijkelijk bloeiende planten voor in de perken en bloembakken. Het grote voordeel hiervan is dat ze de hele zomer rijkelijk bloeien. Houd er wel rekening mee dat deze planten niet tegen de vorst kunnen.

Wordt u al moe als u alleen al aan uw tuin moet denken?